Recept: Sate zonder pinda en noten

Vanavond gaat bij ons de BBQ aan. We vinden het lekker om te variëren met stokjes vlees maar veel stokjes vlees die je in de supermarkt of bij de slager koopt zijn gemarineerd met saté. Of liggen in de buurt van een stokje vlees die gemarineerd zijn met saté en wat doe je dan? Met een allergie voor pinda en noten is dat niet handig. Daarom is dit een marinade die we regelmatig gebruiken en qua smaak goed in de buurt komt, ook weleens leuk toch?  Omdat het meer is dan alleen marineren maak ik een klein voorraadje zodat ik voor meerdere keren wat heb, heel handig zo aan het begin van het BBQ seizoen.

Eet smakelijk

Saté zonder noten en pinda (voor op de BBQ)

  • 400 gram fricandeau (je kunt ook kipfilet gebruiken)
  • 1 el. ketjap manis
  • 1 el ketjap asin
  • 1 tl. sambal
  • 1 el. teriyaki saus
  • gebakken uitjes
  • 1 rauwe ui
  • 2 tenen knoflook
  • satéstokjes

snijdt de fricandeau in mooie blokjes

doe 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel ketjap asin bij de fricandeau

snijdt een halve ui in stukje, snijdt de knoflook, fruit dit samen in de pan.

doe dit samen met 2 volle eetlepels gebakken uitjes en een kleine theelepel sambal fijn maken in een vijzel tot er een soort pasta ontstaat.

Dit mengel toevoegen aan het gemarineerde vlees.

Dan stokjes rijgen. Ongeveer 3 a 4 stukjes vlees per stokje. Heb je over, stop het in de vriezer handig voor de volgende keer.

* Tijdens het bakken regelmatig omkeren want de marinade kan snel aanbranden.

*Je kunt het vlees gelijk serveren nadat je het gemarineerd hebt.

IMG_4646 IMG_4648

Gezien bij 24 kitchen.

HOME

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.