Soezen met banaan/sinaasappelvulling, lactosevrij

Soesjes met banaan/sinaasappelvulling. Lactosevrij en zonder toegevoegde suiker.

Hierbij het recept.

De oven op 200 graden zetten, baktijd duur ongeveer 20 minuten.

Voor de soesjes

  • 250 ml water
  • 100 gram lactosevrije boter
  • 180 gram bloem
  • 4 a 5 eieren

V00r de vulling

  • 5 a 6 bananen
  • 1 a 2 grote verse perssinaasappels
  • 1 citroen

Verder heb je bakpapier en een spuitzak nodig.

De oven voorverwarmen.

 

Breng het water met de boter aan de kook

Haal de pan van het vuur en voeg de bloem in 1 keer toe

 

 

Blijf goed roeren totdat er een deegbal ontstaat

 

Zet de pan weer op het vuur en roer ongeveer nog 1 minuut totdat het deeg loskomt van de pan (dat merk je vanzelf)

Laat dan het deeg in een deegkom wat afkoelen

 

 

Klop vervolgens ei voor ei toe aan het deeg. Pas als het ei goed is opgenomen aan het deeg voeg je het volgende ei toe.

Let bij het 5de ei op of deze nodig is. Is je deeg sterk, glanst het goed en loopt het als een stevig lint van je lepel, dan is het goed. Te dun deeg is namelijk niet goed.

 

 

Doe het deeg in een spuitzak, en spuit bij voorkeur op een met bakpapier beklede bakplaat kleine toefjes. Laat voldoende ruimte er tussen anders groeien je soesjes aan elkaar. Heb je geen bakpapier, zorg er dan voor dat je bakplaat goed ingevet is.

Tussendoor de oven niet open doen! Anders zakken je soesjes in en zijn ze mislukt.

Voor de vulling prakken we de bananen, persen we de sinaasappels met de hand en mengen we dit met elkaar. Wij gebruiken de verhouding 3 bananen, 1/2 sinaasappel. Pas op dat de vulling niet te dun wordt. Voor de verkleuring en smaak voegen we er wat verse citroensap aan toe, dit is geheel naar smaak.

 

De soesjes iets af laten koelen en dan de onderkant open maken. Pas als de soesjes volledig zijn afgekoeld, vullen met een spuitzak en smullen maar!

Voor de variatie zou je een aantal soesjes kunnen dopen in chocolade. Maar dat is aan jezelf.

 

 

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.

HOME