Sambal boontjes met tomaat.

Boontjes met sambal, lekker als hoofdgerecht maar ook lekker bij een buffetjes als je een keer een feestje geeft.

Wat heb je nodig.

  • 500 gram boontjes
  • 2 grote tomaten
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 1 1/2 theelepel sambal
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • wokpan

 

Snijdt de boontjes in hele kleine stukjes, snijdt de tomaten in kleine blokjes, snijdt de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes

Warm de olijfolie op in de wokpan, doe er zonodig fijngehakte knoflook in (dat hoeft niet, het gerecht smaakt ook lekker zonder knoflook). Zodra de olie warm genoeg is gaan de boontjes, tomaat en zongedroogde tomaatjes in de wokpan, goed doorroeren zodat alles goed verdeeld is. Dan de sambal erbij. Ook dit is naar smaak. Houdt je van wat pittig doen dan 1 1/2 theelepel erin, wil je wat minder pittig dan is 1 theelepel voldoende.

Na ongeveer 20 minuten zijn de boontjes gaar, dit is ook afhankelijk hoe groot je de boontjes hebt gesneden. Met een prik in de boontjes ben je daar snel genoeg achter. Als je door de boontjes heen kunt prikken zijn ze gaar. Te gare boontjes zijn niet lekker.

Dit gerecht kun je ook prima een dag van te voren klaar maken. Dan trekken de smaken er nog beter in.

HOME

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.