Scroppino, melkvrij nagerecht

Er zijn van die momenten dan heb je niet veel tijd om aan het nagerecht te besteden. In de winkels liggen op dit moment genoeg desserts maar zonder melk is nog best lastig te vinden. In de supermarkt zag ik een fles mousserende fruitdrank staan. Ideaal ingrediënt voor een scroppino! Omdat de fruitdrank * al wat zoeter is heb ik gekozen voor citroensorbetijs. Melkvrij, glutenvrij en kindvriendelijk want er zit geen alchohol in. Zo heb je in een handomdraai een heerijk, fris nagerecht wat er ook nog eens leuk uitziet. Ook lekker tijdens oud&nieuw.

Zorg ervoor dat de mousserende fruitdrank goed koud is en haal het sorbetijs net voor het opdienen uit de vriezer. Meng het ijs en de drank kort met een staafmixer in een grote kom en verdeel het vervolgens over de glazen. De verhouding 40 % drank/ 60 % ijs vind ik het lekkerste. Het is heel simpel maar hier is ervan gesmuld en we hebben er weer een melkvrij nagerecht bij.

*Let er bij de fruitdrank wel op dat deze geen melk bevat.

Home