Sfeervolle kerst

Na alle Sinterklaasperikelen mogen we ons weer verheugen op de gezellige kerst.   Blaadjes zijn gevallen en de eerste koude dagen zijn achter de rug (ja, smerensmerensmeren..!). Kortom, laat het sneeuwen en HIER met die kerstboom!!

Met de kerstsokken aan en vrolijke kerstmuziek op de achtergrond verheugen we ons op het versieren van de kerstboom. Hier en daar wat snotneuzen en krabbende kinderen, maar’, het is de tijd van het jaar!

Drie jaar lang herhaalde deze gezelligheid zich en dachten we soms aan ons vriendinnetje Emma die geen echte kerstboom mocht maar een neppe. Gelukkig dat wij DAT niet hoefden.

Totdat we er in het ziekenhuis, na weer wat slapeloze jeukende winternachten, op gewezen werden of we een kerstboom in huis hadden.

Ja, die hadden we zeker!…riepen wij vol trots…

En of we ons realiseerden dat als je hooikoorts klachten hebt, astma of een andere allergie de kerstboom een belangrijke trigger kan zijn in huis.

Ehh…ja dat hadden we wel eens gehoord maar alleen bij heeelllleee erge allergische kinderen.

Na wat googlen schrokken we wel van de klachten die een kerstboom kon uitlokken.

(kijk bij onze allergieweetjes!)

Het jaar daarop sjokten we braaf naar de Action voor iets wat we noooit voor mogelijk hadden gehouden. Je raadt het al!. Een NEPkerstboom.

En eerlijk is eerlijk al mijn vooroordelen verdwenen als sneeuw voor de zon want hij was prachtig!!

Dus. In de kerstvakantie hobbel ik naar zolder, maak de kunstkerstboom schoon en zo hebben we met z’n allen onwijs veel pret om het ding in elkaar te zetten.

Zonder gekrab en genies!

HOME