Spaghetti met verse tomatensaus

Recept voor de spaghetti met verse tomatensaus

IMG_4187

Voor 4 personen

  • 1 pak (meergranen)spaghetti
  • 1 kilogram tomaten
  • kappertjes
  • 2 knoflook tenen (of meer naar eigen smaak)
  • olijfolie
  • peper
  • 150 gram rundergehakt
  • Naar smaak geraspte geitenkaas toevoegen

 

 

Tomaten in blokjes snijden, harde kern eruit halen.

Koflook fijnsnijden even aanfruiten in de olijfolie dan de tomaat en kappertjes erbij. Tomaten fijn koken.

Balletjes draaien van het gehakt en bakken

Spaghetti koken volgens de aanwijzing van het pak

Tomatensaus door de zeef drukken (of je gebruikt de staafmixer) zodat er een mooie egale saus ontstaat. Ik doe dit omdat mijn kinderen niet van stukjes houden. Je hoeft dit natuurlijk niet te doen want je haalt er ook voedingsstoffen uit.  De saus op smaak brengen met peper.

Saus over de Spaghetti samen met de balletjes.

 

*Ik voeg er geen zout bij omdat de kappertjes genoeg smaak van zichzelf hebben. Ook doe ik geen kruiden bij de gehaktballetjes omdat de saus smaak genoeg heeft van zichzelf. Ik probeer bij dit gerecht het zoutgehalte en de E-nummers zo laag en natuurlijk mogelijk te houden.

IMG_4190

 

HOME

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.