Spaghetti met verse tomatensaus

Recept voor de spaghetti met verse tomatensaus

IMG_4187

Voor 4 personen

  • 1 pak (meergranen)spaghetti
  • 1 kilogram tomaten
  • kappertjes
  • 2 knoflook tenen (of meer naar eigen smaak)
  • olijfolie
  • peper
  • 150 gram rundergehakt
  • Naar smaak geraspte geitenkaas toevoegen

Tomaten in blokjes snijden, harde kern eruit halen.

Knoflook fijnsnijden even aanfruiten in de olijfolie dan de tomaat en kappertjes erbij. Het geheel zacht doorkoken totdat de tomaat zacht is.

Draai kleine balletjes van het gehakt en bak deze zonder boter in een pan.

Spaghetti koken volgens de aanwijzing op het pak.

Pureer met de staafmixer de tomaten, knoflook en kappertjes tot een gladde saus.  Wil je een een egale saus gebruik dan een zeef. Breng de saus op smaak met wat peper.

Saus over de Spaghetti en samen met de balletjes heb je een heerlijke maaltijd.

*Ik voeg geen zout toe omdat de kappertjes genoeg smaak van zichzelf hebben. Ook doe ik geen kruiden bij de gehaktballetjes omdat de saus smaak genoeg heeft van zichzelf. Ik probeer bij dit gerecht het zoutgehalte en de E-nummers zo laag en natuurlijk mogelijk te houden.

IMG_4190

HOME

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.