Voedselprovocatietest; wat neem je mee?

Vandaag gaan we voor de vierde keer op pad voor een voedsel provocatietest. Dit zijn de dingen die wij meenemen.

Kleding

Emma heeft kleding aan dat niet knelt en waar ze zich prettig in voelt. Soms is dan een een jogging pak. Daaronder heeft ze een t-shirt en een topje aan. Dit is handig, mocht er een reactie plaats vinden dan kunnen ze makkelijk haar bovenlijf zien. Het jogging pak is ook snel uit te trekken in het geval ze snel haar hele lichaam willen zien. We hebben ook reserve kleding bij ons. Mocht ze gaan spugen of diarree krijgen dan hebben we schone kleding bij ons. Denk ook aan warme sokken (en gaten vrij…)

Eten

Ik heb altijd eten bij me en houd dat zo simpel mogelijk. Daarbij probeer ik rekening te houden met andere kinderen die getest worden op verschillende allergenen, dus geen pindakaas, vis of sesamzaad op mijn brood.  Tegen de tijd dat het spannend begint te worden is het vaak lunchtijd en dan wil ik niet van de afdeling af om wat eten te halen. Ook heb ik water bij me voor Emma en mezelf. Soms mag Emma wel wat eten en soms niet. Mag Emma wel wat eten tussendoor dan neem ik voor haar wat mee. Op de afdeling is ook thee en koffie aanwezig.

Afleiding

Op kinderafdeling waar we de provocatietest plaats vind zijn meer dan voldoende spelletjes, knutselspullen en speelgoed aanwezig maar we nemen zelf ook altijd dingen mee die we leuk vinden. Een paar spelletjes, kleurspullen, een boek/tijdschrift en de Ipad want mag niet ontbreken (een knuffel is heel prettig maar houdt er wel rekening mee dat deze is aanraking kan komen met het allergeen waar je kind op kan gaan reageren). De dag kan heel lang duren, ook kunnen er spannende momenten tussen zitten en dan is afleiding best even fijn. Koop een leuk tijdschrift, mijn ervaring is dat van een boek lezen niet echt veel terecht komt. Iets vertrouwds voor je kind kan ook heel prettig zijn want soms moet je doorgaan terwijl je kind het dan echt niet meer wil. Emma vond het fijn om een petje op te hebben zodat ze zich daarachter kon verschuilen.

Epipen en medicijnen

We nemen ook altijd de epipen en eigen medicatie mee. Mocht er toch een reactie plaats vinden dan hebben we de afspraak dat Emma zelf de epipen met behulp van de arts zet. Dit is voor Emma maar ook voor ons een goede oefening. Er is natuurlijk ook altijd medicatie op de afdeling aanwezig.

Een voedselprovocatietest blijft spannend, dus veel succes!